Home Recomandările Specialiștilor 8+1 recomandări pentru o piele mai tânără

8+1 recomandări pentru o piele mai tânără

Recomandari intretinere piele tanara si ferma

Ce trebuie să facă orice femeie (dar și orice bărbat!) care vrea să …oprească timpul? Dermato-venerologul nostru, doamna Angeliki Kakolyri ne sfătuiește:

  1. Nu uitați de protecția solară. Expunerea excesivă la soare duce la îmbătrânire prematură, riduri și pete. Se recomandă să utilizați o cremă de protecție solară în fiecare dimineață, pe tot parcursul anului (chiar și iarna).
  2. Renunțați la fumat. Țigara provoacă perturbări în producția de colagen și de sinteză a elastinei. De asemenea, poate duce la crearea de radicali liberi care îmbătrânesc pielea, reducând în același timp disponibilitatea organismului pentru vitaminele anti-îmbătrânire A și C.
  3. Limitați stresul. Celulele suferă datorită stresului și anxietății care, în afară de consecințele lor asupra sănătății psihice, au efecte nedorite și asupra sănătății pielii, contribuind la îmbătrânirea prematură.
  4. Alcool în cantități moderate. Cantitățile mari de alcool determină deshidratarea organismului, ceea ce afectează în mod negativ aspectul pielii.
  5. Limitați zahărul și grăsimile. Dieta pe care o urmați poate literalmente să “salveze” sau să “distrugă” pielea. Consumul excesiv de calorii și de grăsimi cauzează îmbătrânirea prematură.
  6. Nu neglijați curățarea pielii. O curățare bună a pielii hidratează și hrănește pielea cu ingredientele necesare, care contribuie la obținerea unui ten strălucitor și sănătos.
  7. Faceți exerciții fizice. Exercițiile regulate îmbunătățesc circulația sângelui, ceea ce are ca rezultat îmbunătățirea tonusului și a texturii pielii.
  8. Somnul. Lipsa de somn provoacă slăbirea organismului și reduce rezistența acestuia împotriva bacteriilor ce provoacă bolile de piele.
  9. Râdeți. Râsul este cel mai natural și eficient mod de revitalizare,  de creare a energiei pozitive, de îmbunătățire a circulației și de întinerire a pielii!

Urmați aceste recomandări pentru o piele mai tânără și formați-vă aceste obiceiuri sănătoase pe parcursul unei perioade cuprinse între 30 și 120 de zile și cu siguranță veți obține rezultate incredibile!

Autor

Kakolyri Angeliki
Dermato-venerolog
tel. +30 2109766086, mobil +30 6937177200