Home Totul despre colagenul lichid Alimente pentru a crește absorbtia colagenului

Alimente pentru a crește absorbtia colagenului

Alimente pentru absorbtia colagenului

Trecerea anilor face ca pielea să-și piardă fermitatea, ceea ce are drept rezultat apariția liniilor subțiri și a ridurilor. Acest lucru se întâmplă deoarece fibrele de colagen, deci proteina insolubile care constituie principalul component al țesutului conjunctiv al organismului și care se regăsește pe întreaga suprafață de sub piele, își pierd elasticitatea.

Concomitent, cu trecerea anilor se reduce și capacitatea organismului de a produce colagen și elastină, ceea ce face ca primele semne ale îmbătrânirii să fie mai vizibile. Există însă o modalitate de stimulare a producției de colagen prin care putem contribuim la menținerea tinereții pielii pe termen lung.

În cazul administrării suplimentare de colagen în formă lichidă, alimentele pentru care s-a dovedit că îmbunătățesc absorbția acestuia sunt: sfecla roșie, ardeii, semințele de dovleac, ceapa, piersicile, afinele, smochinele, banana, vișinele, soia, fulgi de ovăz iar din regnul animal somonul, tonul și ficatul de vită.

Ce arată studiile despre absorbtia colagenului

În acord cu studiile, o alimentație corectă și bogată în substanțe nutritive prin consumul de alimente adecvate, în asociere cu un mod de viață sănătos, poate să contribuie la absorbtia colagenului la niveluri ridicate. De asemenea, consumul de colagen lichid, care se administrează sub formă de supliment, întârzie procesul de îmbătrânire a pielii.

S-a dovedit că vitaminele A și C, elemente structurale primare ale pielii pot contribui la stimularea producției de colagen.

Vitamina A poate fi regăsită atât în surse animale cât și vegetale, cea mai importantă, cu o valoare biologică ridicată fiind carnea, cum ar fi cea de pește și ficatul. Sursele vegetale precum fructele și legumele care conțin vitamina A sunt morcovul, cartoful dulce, spanacul, roșiile, mango-ul sau caisele.

Alimentele în care se găsește vitamina C în cantități ridicate sunt ardeiul roșu și cel verde, kiwi, portocale, căpșuni, varza de Bruxelles ș.a.

Autor
MANOS KAZAMIAS BSc. MSc.
Dietetician clinic – Nutriționist
Absolvent al Universității Charokopiou Atena
Masters King’s College – Universitatea din Londra