Home Recomandările Specialiștilor Colagen pentru piele, păr și unghii care radiază de sănătate

Colagen pentru piele, păr și unghii care radiază de sănătate

alimentatie pentru piele par unghii sanatoase

Aspectul nostru este oglinda sufletului și a sănătății. Pielea, părul și unghiile sunt elemente fundamentale ale aspectului nostru, care adesea determină impresia generală pe care o oferim celorlalte persoane, sporind atractivitatea noastră. Cum putem, deci, să dobândim piele par unghii strălucitoare, puternice și frumoase? În afară de consumul de colagen pentru piele, păr și unghii sănătoase iată mai jos câteva sfaturi despre îngrijirea acestora:

Nutriția corectă poate fi răspunsul!

Cândva îngrijirea aspectului exterior era o chestiune pur feminină. În zilele noastre, lucrurile s-au schimbat: Femeile și bărbații de toate vârstele se îngrijesc de înfățișarea lor, modificându-și modul de viață. Pentru că- la urma urmei- totul se reduce la un mod de viață sănătos, care poate să ne asigure, în afară de o bună sănătate, și un aspect frumos și îngrijit.

Ceea ce punem în farfurie se poate dovedi că are o importanță deosebită, deoarece alimentația, ca factor esențial al modului de viață pe care îl urmăm, poate să constituie și sursa fundamentală a substanțelor nutritive care sunt necesare pentru sănătatea generală a organismului. În mod special, în ceea ce privește îngrijirea pielii, părului și a unghiilor, nutriția se dovedește a fi o adevărată comoară, oferindu-ne în mod natural acele provizii nutritive care ne vor face să strălucim din cap (începând de la păr) și până la unghii!
Care sunt însă substanțele nutritive care ne ajută să menținem o piele viguroasă, păr strălucitor și unghii tari? Mai ales, în ce alimente le găsim? Să vedem ce ne ajută pentru piele păr unghii sănătoase!

Biotina sau Vitamina B7

Aportul adecvat al acestei vitamine întărește și menține sănătoasă pielea, părul și unghiile, deoarece protejează împotriva infecțiilor și a acneei, hidratând în profunzime.  Beneficiile sale se datorează capacității sale de a activa celule noi, accelerând astfel creșterea părului și a unghiilor. În plus, îmbunătățește textura firului de păr și restabilește părul fragil. De asemenea, conferă volum și un păr mai dens. Este, de asemenea, una dintre vitaminele care facilitează creșterea părului prin producerea de acizi grași în celule.
O eventuală carență a acestei vitamine poate deveni cauza pentru apariția unghiilor fragile și căderea părului precum și pentru o piele uscată și iritabilă.
Biotina o găsim în ouă, migdale, conopidă, în pâinea integrală, în ficatul gătit, în brânză etc.

Vitamina D

Se spune că această vitamină ajută la dezvoltarea foliculilor de păr sănătoși, asigurând astfel sănătatea părului. În ceea ce privește pielea, 1,25 (OH) 2D3, o formă a acestei vitamine, se spune că protejează celulele pielii umane de „moartea” celulelor și inhibă activarea protein-kinazei, care este determinată de stres (protein-kinaza este o enzimă care joacă un rol foarte important în aproape toate procesele celulare).
De asemenea, se consideră importantă acțiunea de protecție a 1,25 (OH) 2D3 împotriva afectării pielii induse de UVB.
Alimentele care conțin vitamina D sunt heringul, păstrăvul, somonul, brânza din soia, laptele din soia dar și ouăle.

Cuprul

Este esențial (acționând împreună cu vitamina C și cu zincul) pentru formarea elastinei, care reprezintă componenta structurală a pielii, oaselor și a țesuturilor. Acesta este motivul pentru care multe creme cu aplicare locală pentru redarea fermității și refacerea elasticității pielii conțin peptide de cupru ca ingredient activ. Este deci esențial pentru rezistența părului și pentru formarea foliculilor, iar deficitul de cupru din organism poate crește probabilitatea îmbătrânirii precoce a părului, accelerând albirea.
Prin nutriție putem asigura necesarul de cupru consumând crustacee, ficat, cereale integrale, fructe uscate, fasole, cacao, cartofi, prune uscate etc.

MSM sau Sulf organic

Această substanță este necesară pentru formarea colagenului, a keratinei și elastinei în organism. Nu este deci întâmplător că stimulează pielea, părul și unghiile. În special în asociație cu vitamina C, MSM-ul îmbunătățește starea generală de sănătate, contribuind la întărirea unghiilor rupte și a părului slab.
Alimente cu conținut bogat în sulf sunt usturoiul și ceapa, broccoli, varza de Bruxelles, muștarul, carnea de vită, carnea de pui, peștele, pepenele, ananasul, bananele etc.

Vitamina C

Această vitamină este importantă pentru producția de colagen. Este un antioxidant puternic, care oferă pielii protecție anti-îmbătrânire. Reprezintă un scut împotriva oxidării radicalilor liberi, încetinind astfel apariția ridurilor.
Vitamina C se găsește în kiwi, citrice, căpșuni, papaya, ardei, brocolli, varza de Bruxelles etc. Vitamina C Premium

Acidul folic (B9)

Ideal pentru sănătate, păr des și strălucitor. Are capacitatea de înmulțire a celulelor, de hidratare a părului și de a împiedica albirea acestuia. Alături de vitamina B12 și fier, este necesar în transportul oxigenului în țesuturile organismului, inclusiv a pielii și părului. În caz contrar, pielea îmbătrânește prematur iar unghiile devin mate și casante.
Alimentele care conțin acid folic sunt sparanghelul, broccoli, sfecla roșie, legumele cu frunze verzi, fasole, linte, bame, avocado etc.

Vitamina B12

Se consideră că are acțiune benefică pentru o stare bună de sănătate a pielii, unghiilor și părului. Este esențială pentru sănătatea părului deoarece participă la transportul oxigenului și a sângelui în foliculul pilos. Acest proces ajută la creșterea rapidă a părului și astfel se lungește mai repede.
Vitamina B12 o găsim în crabi, midii, ouă, iaurt, în carnea de vită, ton, somon etc. Vitamina B12 Premium

Zincul

Este important pentru menținerea sănătății unghiilor și a pielii normale. Aspectul mat și apariția petelor albe pe unghii reprezintă semne comune ale lipsei de zinc. În plus, contribuie la formarea normală a firului de păr și la creșterea părului. Rezultate recente au arătat că zincul joacă un rol important și în sinteza keratinei. Trebuie menționată și acțiunea sa antioxidantă, care contribuie la protejarea părului împotriva radicalilor liberi.

Prin alimentație putem avea aport de zinc din crustacee, carne roșie, fructe uscate (alune caju, migdale, fistic, semințe de pin), ciocolată neagră, produse din făină integrală etc.) și astfel să avem piele par unghii sănătoase și puternice! Dacă nu putem urma aceste sfaturi, din cauza unui program încărcat, putem alege oricând un supliment cu colagen pentru piele, păr și unghii, ușor de absorbit care să ne ajute!