Home Recomandările Specialiștilor Recomandări pentru alegerea corectă a colagenului!

Recomandări pentru alegerea corectă a colagenului!

Alegerea corecta a colagenului

Alegerea corecta a colagenului este în acest moment o acțiune puțin dificilă, deoarece în ultimii ani a apărut pe rafturile farmaciilor colagenul lichid – un supliment alimentar unic, care stimulează sănătatea și frumusețea noastră din interior. Tot mai mulți oameni decid acum să includă colagenul în dieta lor zilnică iar opțiunile disponibile acum pe piață sunt multiple. Sunt oare toate produsele de calitate și adecvate pentru  noi? La toate întrebările care vor facilita alegerea corectă dintre produsele existente pe rafturile farmaciei, ne răspunde farmacistul MSc, domnul Aris Pashalidis.

Selectarea și consumul de colagen sub formă de supliment alimentar nu trebuie să se facă “la întâmplare”, ci pe baza nevoilor reale ale organismului și a recomandărilor experților. De aceea alegerea corecta a colagenului trebuie să fie un proces care să urmeze anumiți pași descriși mai jos:

7 sfaturi pentru alegerea corectă a colagenului

1. Selectați produsele:

(a) disponibile în farmacii;

(b) pe care este înscrisă concentrația fiecărui component,

(c) poartă numărul de notificare de la Ministerul Sănătății, care indică faptul că circulă legal în țara noastră și a fost aprobată componența lor și

(d) sunt fabricate de companii de renume, despre care puteți găsi cu ușurință informații, și investesc în cercetare și inovare.


2. Verificați data de expirare a produsului.
3. Verificați conținutul produsului în substanțe nutritive.
4. Citiți cu atenție eticheta. Nu vă încredeți în produsele care promit minuni!
5. Luați suplimentul alimentar în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă sau în doza recomandată de către medicul sau farmacistul dumneavoastră.
6. Mod de administrare: Urmați instrucțiunile de pe ambalajul produsului. De obicei, ingredientele active din suplimentele alimentare sunt mai eficiente atunci când sunt luate în timpul mesei. Cu toate acestea, altele sunt mai eficiente când sunt luate înainte de masă.
7. Consultați-vă cu medicul / dieteticianul / farmacistul dvs. înainte de administrarea oricărui supliment alimentar, mai ales dacă luați și alte medicamente sau dacă suferiți de alte afecțiuni.

Aris Pashalidis
Farmacist MSc
www.pharmacydiscount.gr